+31 26 352 3400 info@fitenvaardig.nl

Therapieën

Inwrijvingen

Wat?

Bij een inwrijving wordt op een ritmische wijze etherische olie op het lichaam aangebracht. Tijdens de behandeling van een half uur wordt het kind van top tot teen ingewreven en warm ingepakt in een deken.
Na de inwrijving volgt een rustperiode, waarbij de aanwezige ouder of verzorger wordt ingeschakeld om een verhaaltje voor te lezen. Dit wordt door de kinderen als zeer prettig ervaren.

Door de behandeling krijgt het kind een time-out, het kind ontspant en krijgt meer besef van zijn lichaam. Naast dat het zijn eigen grenzen beter leert kennen en daardoor ook die van anderen, krijgt het meer rust. De inwrijving werkt harmoniserend, waardoor het natuurlijke ritme wordt hersteld. Het kind kan na een behandeling vaak beter en dieper slapen, waardoor het beter uitgerust is om aan een nieuwe dag te beginnen.

De ritmische inwrijvingen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de antroposofische gezondheidszorg en zijn aangepast aan de doelstellingen van onze kinderfysiotherapie-praktijk. De inwrijving wordt uitgevoerd door een ervaren HBO verpleegkundige,
die zich hierin heeft gespecialiseerd. Tijdens een van de sessies wordt bij de meegekomen ouder of verzorger een voet inwrijving voorgedaan, zodat de behandeling gedeeltelijk ook thuis voortgezet kan worden.

Voor wie?

Inwrijvingen zijn aan te bevelen voor kinderen die:

  • onvoldoende lichaamsgevoel hebben
  • gespannen zijn
  • slaapproblemen hebben
  • buikpijn, obstipatie of incontinentieklachten hebben
  • druk en/of overgevoelig zijn voor prikkels
  • angstig en teruggetrokken gedrag vertonen.

Als aanvulling op de inwrijvingen bij kinderen, worden er ook inwrijvingen gegeven bij ouders/volwassenen. Dit geeft een mooie toevoeging op de behandeling, doordat zowel ouder als kind wordt behandeld en daardoor ook de ouder/volwassene kan worden geholpen meer in contact te komen met het eigen lichaam en wellicht het kind daardoor nog beter kan aanvoelen.

Medewerker(s)