+31 26 352 3400 info@fitenvaardig.nl

Het is een aantal weken geleden dat wij jullie geïnformeerd hebben over zaken binnen onze kinderfysiotherapie praktijk. In de tussenliggende weken hebben wij daar waar mogelijk is aan jullie contact wensen gehoor gegeven. Sommige kinderen en ouders hebben met hun therapeut middels videocalls gesproken. Anderen hebben via email oefenprogramma’s gekregen of leuke spelletjes zoals bingo en ganzenborden. Er is zelfs een groepje tieners die online met elkaar een sportsessie hebben gehad. Maar er zijn ook behandelingen fysiek door gegaan op locatie. Behandelingen waarvaan zowel ouders als therapeut de medische noodzaak van zagen, ondanks alle onbekende risico’s die wij daarmee moesten opzoeken.

Gelukkig is inmiddels bekend dat onze kinderen minder risico lopen en zijn de regels rondom kinderen versoepeld. Zij mogen weer (deels) naar school en mogen weer gaan deelnemen aan sport. Hier zijn wij allemaal heel dankbaar om. Juist het contact met anderen is zo belangrijk voor een kind!

Naast het versoepelen van de regels rondom kinderen, is het gisterenavond ook definitief bekend gemaakt dat fysiotherapeuten weer aan de slag mogen. Indien zij zich aan bepaalde voorzorgsmaatregelen kunnen houden. Doordat wij de afgelopen weken reeds kinderen fysiek in de praktijk hebben gezien, voldoen wij aan de opgestelde richtlijnen.

Wij gaan per maandag 11 mei weer ‘volledig’ open op onze 2 hoofdlocaties: Parallelweg 50 in Veenendaal en Heijenoordseweg 1 in Arnhem. Alle therapeuten zullen afwisselend volgens schema aanwezig zijn. Dus het kan zijn dat u niet op uw ‘eigen’ dag bij uw ‘eigen’ therapeut terecht kunt. Overleg met met uw therapeut wat de mogelijkheden zijn.

Daarnaast vragen wij de volgende maatregelen van u bij een bezoek aan onze praktijk:

1. kom door de juiste ingang naar binnen. Dit zal u therapeut met u bespreken. Dit is ook de uitgang die u zult gebruiken.

2. kom maximaal 5 minuten voor uw afspraak binnen. Dit voorkomt problemen bij eventueel uitlopen van een vorige afspraak.

3. bij binnenkomst verzoeken wij jullie de handen goed te wassen en hierna met papierendoekjes goed te drogen. De kraan doe je dicht met het papieren doekje in de hand.

4. neem z.n. een eigen badlaken mee om op te liggen. Wij hebben onvoldoende lakens en handdoeken om bij elk kind nieuw neer te leggen. Bij baby’s wordt er gevraagd om een eigen rammelaar of speelgoedje mee te nemen. 

5. een afspraak duurt 30 minuten. De andere 10 minuten die normaal door de therapeuten voor administratie worden gebruikt, worden nu ingezet om de ruimte te reinigen vóór de volgende afspraak.

6. er mag maar 1 persoon/ouder/verzorger per patiënt meekomen. Afhankelijk van de leeftijd van de patiënt of deze persoon mee de behandelkamer in mag.

7. de therapeut draagt als voorzorgsmaatregel handschoenen én een mondkapje. Officieel hoeven wij dit niet te doen, maar kiezen ervoor om dit wel te doen.

Ik hoop jullie hiermee voldoende op de hoogte gebracht te hebben van de huidige situatie binnen de praktijk. Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik deze graag via het contact formulier.

In principe neemt jullie eigen therapeut contact met jullie op. U bent in de gelegenheid om zelf contact op te nemen via de mail van uw therapeut. Mocht u niet meer weten welke therapeut uw kind heeft, kunt u altijd even op de website kijken bij de gezichten.

Met vriendelijk groet, Natasja van Noordenne