+31 26 352 3400 info@fitenvaardig.nl

Therapieën

Diëtist

De focus op “eten met plezier”

“Voeding voor kinderen en zwangere vrouwen hebben mijn bijzondere aandacht. Ik vind het een leuke en belangrijke doelgroep. De gezondheid van een kind begint immers al in de baarmoeder. Daarbij speelt voeding een belangrijke rol. Door gezonde voeding tijdens de zwangerschap krijgt het kindje de beste start. Daar heeft hij zijn hele leven profijt van.”

Bij de begeleiding van kinderen wordt de focus op “eten met plezier” gelegd. Met behulp van spelletjes en kleurrijk informatiemateriaal van de kinder(di)eetcreatie wordt geprobeerd de kinderen en ouders zo goed mogelijk te adviseren. Met als extra aandachtsgebied de problemen rondom de sensorische informatieverwerking (SI) bij eetproblemen. Onze dietiste behandelt de volgende doelgroepen:

  • Kritische, selectieve, kieskeurige eters
  • Kinderen met voedselweigering en/ of aversie
  • Kinderen met ondergewicht en/of ondervoeding
  • Kinderen met een groeiachterstand en/ of afbuigende groeicurve
  • Kinderen met obstipatie, diarree en andere buikklachten gerelateerd aan de voeding
  • Kinderen met een afwijkend eetpatroon en/ of eetproblemen:
    • Bij autisme spectrum stoornissen
    • ADHD/ ADD

Geen standaard regeltjes of streng dieet

Het veranderen van het eetpatroon van een cliënt kan een behoorlijke opgave zijn. Of dit nou is met het doel fitter te willen voelen en lekker te willen eten of omdat het ‘moet’ voor de gezondheid. Eetgewoonten zijn vaak ingesleten en niet makkelijk aan te passen.

Samen met jou zoekt de dietiste uit wat je nodig hebt om tot verandering te komen. Daarbij geeft de dietiste geen standaard regeltjes of streng dieet, maar een advies gebaseerd op gezonde voeding, dat past bij jouw levensstijl. Daarbij houdt de dietiste rekening met je gewoonten, gezondheid, wensen en motivatie.

“Ik vind het geweldig om te zien welke resultaten cliënten kunnen boeken en vooral wat voor effect dit heeft op hun gezondheid, zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Met een gezonde levensstijl worden ze vrolijker, fitter, nemen gezondheidsklachten af of verdwijnen zelfs. Ze staan sterker en positiever in het leven, met meer energie.”

Medewerker(s)