+31 26 352 3400 info@fitenvaardig.nl

Team

Steffie Moonen
E-mailadres

info@kidz-eigen.nl

Werkdagen

Maandag tot en met vrijdag

Locaties
Specialisaties
  • Orthopedagogiek
BIG

Steffie Moonen

Ik ben Steffie Moonen, orthopedagoog en moeder van drie kinderen. Ik was zelf nog een kind toen ik zei dat ik “later met kinderen wilde werken”. Mijn keuze voor de opleiding Orthopedagogiek (Gezin & Gedrag) waar ik in 1999 cum laude afstudeerde, was daarmee een schot in de roos. Als orthopedagoog begeleid ik kinderen en ouders bij het opgroeien en opvoeden. Vanuit de vraag ‘Wat heeft dit kind nodig? En hoe kunnen ouders hun kind hier het beste bij ondersteunen?’ ga ik met ouders en kinderen aan de slag als er vragen zijn over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van het kind.
In mijn werk heb ik altijd aandacht voor het hele gezin en de hele context van opvoeden en opgroeien: een kind kun je niet los zien van zijn leefomgeving. De laatste jaren heb ik me hierin verder gespecialiseerd door het volgen van de opleiding Contextueel werken met Een taal Erbij. En sinds enkele jaren ben ik geregistreerd ReAttach Child & Family therapeut en ReAttach therapeut voor Autisme.
In 2015 heb ik mijn eigen orthopedagogische praktijk opgericht: KidzEigen – praktijk voor kind en gezin. Een kleinschalige praktijk waar ouders en kinderen kunnen rekenen op professionaliteit en oprechte betrokkenheid.  Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op of lees meer op https://kidz-eigen.nl/