Week 13

Goede morgen allemaal,

Iedereen heeft gisteren een Amber alert mogen ontvangen met het verzoek toch écht thuis te blijven indien het niet noodzakelijk is om de deur uit te gaan. Dat is best moeilijk, zeker met een mooi winter zonnetje en meer tijd voor elkaar dan we normaal hebben.

Juist dit bericht en de onderliggende noodzaak erachter, heeft mij opnieuw aan het denken gezet en tot deze mail doen zetten.

Ik heb als zorgverlener plichten tegenover mijn patiënt, als moeder naar mijn kinderen, als vrouw naar mijn partner, als dochter naar mijn ouders en ga zo maar door. Maar in dit geval vooral als werkgever naar mijn medewerkers. Afgelopen vrijdag heb ik met alle medewerkers contact gehad. Zij hebben mij verteld wat hun zorgen en plichten zijn. Veelal staan zij in de spagaat tussen hun zorgen en (ver)plicht(ing)en. Ik heb hen de ruimte gegeven om hierin te laveren. Situaties tegen elkaar af te wegen. Dit vraag ik ook aan jullie als ouders.

 

Daar wij niet weten wat er de komende weken nog staat te wachten, neem ik besluiten per week. De maatregelen van deze week zijn:

1. We gaan alleen de (oude) hoofdingang gebruiken en de kleine behandelruimte. Tussendoor worden de deurklinken schoongemaakt.

2. Voor het betreden van de ruimte worden de handen gewassen. Therapeut trekt z.n. handschoenen aan en doet mondkapje op.

3. Er is nooit meer dan 1 therapeut en 1 patiënt aanwezig in de behandelruimte. Ouder kan/moet op de gang wachten.

4. Therapeut beslist wat noodzakelijke zorg is. Hierdoor kan het zijn dat fysieke afspraken minder frequent zullen zijn en afgewisseld wordt met telefonisch contact of videobellen.

5. Deze alternatieve zittingen worden bij de zorgverzekeraar gedeclareerd en vergoed. De zorgverzekeraar heeft hier gelukkig toestemming voor gegeven.

Sommigen van jullie hebben deze week een 1ste afspraak voor je kind. Deze afspraak gaat níet door. Deze week zullen door gebrek aan medewerkers geen nieuwe afspraken gemaakt worden. Uw kind wordt bovenaan teruggeplaatst op de wachtlijst.

Daarnaast blijven de algemene regels gelden:

1. we geven elkaar geen hand, geen high five, geen boks, geen ellboog, geen schouder....

2. we houden, daar waar mogelijk is, afstand van elkaar

3. de handen worden voor en na behandelen gewassen

4. therapeut belt af indien 1 van de symptomen heeft (lijst RIVM)

5. ouder belt af indien iemand in het gezin van de patiënt 1 van de symptomen heeft (lijst RIVM)  - ook bij twijfel!

6. in het geval van baby's en of orthopedische patiënten: neem eigen handdoek en speeltjes mee. Ook hiermee voorkomen we kans op besmetting.

Ik hoop dat jullie begrijp hebben voor deze maatregelen. Ik moet de veiligheid van mijn medewerkers voor zover mogelijk waarborgen. U eigen therapeut zal contact opnemen om verder te overleggen wat er komende week zal gebeuren met de fysieke afspraken die staan. 

Met vriendelijke groet,

Natasja van Noordenne (praktijk eigenaar)
Frustratie is de beste motivatie... tot leren bewegen.© Fit en Vaardig te Veenendaal en Amsterdam - Savour website