Praktijk blijft open, maar geen aan huis behandelingen

Goedendag,

Het zijn roerige en onzekere tijden. We worden overspoeld met informatie, maar weten niet wat waar of onwaar is. Sommige berichten zijn zo heftig, dat je er onzeker van wordt. Welke maatregelen moeten we nemen om onszelf, maar ook degenen die ons dierbaar zijn niet in gevaar te brengen? Ik herken als moeder van 2 longpatiënten deze onrust.

Als praktijk eigenaar hou ik alle adviezen van RIVM en GGD goed in de gaten. 2 weken geleden zijn wij al begonnen met de eerste maatregelen toe te passen: geen handen schudden, papieren doekjes na het (extra) handen wassen, niesen/hoesten in de ellboogsplooi, afspraken afzeggen bij de minste of geringste griepachtige verschijnselen. Naast deze maatregelen, zullen mogelijk nog verdergaande maatregelen getroffen moeten worden. Dit ter bescherming van een ieder. 

Inmiddels zijn alle scholen en horeca gesloten. Mede als gevolg hiervan sluiten steeds meer bedrijven hun deuren. Kinderfysiotherapie is onderdeel van de zorg, maar behoort niet tot de 'vitale'beroepen'. Wij vallen tussen wal en schip en dat zorgt ervoor dat keuzes maken heel moeilijk is. Gelukkig is er gisteren een oproep vanuit de vitale zorg gekomen om fysiotherapie praktijke open te houden als ondersteuning van de medici. Door thuis zorg te leveren, worden de ziekenhuizen en medici ontzien. 

Ik heb gisteren en vandaag met al de medewerkers én onze externe locaties contact gehad. In hoeverre er kinderen zullen zijn. Op basis hiervan heb ik besloten om de externe locaties (voor alsnog) voor 3 weken te sluiten. Voor dit moment blijven alleen de 2 hoofdlocaties (Parallelweg 50 te Veenendaal en Heijenoordseweg 1 te Arnhem) open. Wat betekent dit? Kinderen die normaal op de andere locaties gezien worden zijn, mits geen gezondheidsklachten, welkom op 1 van deze hoofdlocaties. Naast het openhouden van onze hoofdlocaties, zullen wij via andere manieren contact met u opnemen. Denk hierbij aan video oproepen, oefeningen via email of gewoon telefonisch contact. Er zal dus niet meer aan huis behandeld worden.  

Bovenstaande zal helaas gevolgen hebben voor de wachtlijst. Huidige afspraken zullen opgeschort worden, waardoor er minder verloop is. Dit betekent dus direct dat er minder nieuwe patiënten gezien kunnen worden in de komende weken. De nieuwe patiënten die gezien worden, zal op basis van urgentie ingepland worden. Voorbeeld hiervan is dat een prematuur geboren baby voorgaat op een basisschool kind met een zere knie.

Wij willen een zo goed mogelijke zorg blijven bieden binnen de mogelijkheden die ons gegeven worden door het Corona-virus. Zou u middels een reactie op deze mail naar uw eigen therapeut willen aangeven of u gebruik wilt maken van één van de onderstaande mogelijkheden? Voor de therapeuten in Arnhem geldt: (voornaam)therapeut@daanen-derksen.nl  . In Veenendaal geldt: (voornaam) therapeut@fitenvaardig.nl 

Bij voorbaat dank! Heeft u nog vragen op opmerkingen, dan lees ik deze vraag. Ivm drukte is reactie via de mail het prettigst.

 

Ik wil voor mijn kind (voornaam en achternaam) gebruik maken van het volgende:

1) wij willen gewoon naar de praktijk komen

2) contact via video oproep

3) telefonisch contact

4) via mail eventueel met schriftelijk opgestelde oefeningen

5) wij maken nergens gebruik van en wachten bericht af wanneer alles weer terug naar normaal gaat

 

Met vriendelijk groet,

Natasja van Noordenne (praktijkeigenaar)
Frustratie is de beste motivatie... tot leren bewegen.© Fit en Vaardig te Veenendaal en Amsterdam - Savour website