Informatiemiddag 9 maart "Bewegen: een leervoorwaarde"

Uitnodiging informatiemiddag
“Bewegen: een leervoorwaarde”

Herkennen jullie ook het kind in de klas wat telkens van zijn stoel af gaat of tijdens de les wegdroomt? Het kind dat overal aandacht voor heeft, behalve voor zijn taak? Zitten jullie ook weleens met de handen in het haar hoe je dit op een passende manier kan aanpakken?
Fit en Vaardig Kinderfysiotherapie wil tijdens deze middag jullie wegwijs maken in de wereld van de prikkelverwerking én jullie daarbij tips en adviezen geven welke toepasbaar zijn in jullie eigen klaslokaal.


Datum:  donderdag 9 maart 2017 (maximaal 30 deelnemers)
Tijdstip:  16.00 – 18.00 uur
Locatie:     Fit en Vaardig Kinderfysiotherapie
                  Parallelweg 50, 3903 BC Veenendaal
Kosten:      € 5,- p.p.


Doel: deskundigheidsbevordering voor basisschool leerkrachten kleuter- en onderbouw én intern begeleiders inzake prikkelverwerking in relatie tot de motorische ontwikkeling van een basisschool kind.


Programma:
16.00 – 16.45     Theoretische achtergrond door Els Derksen (Daanen Derksen Kinderfysiotherapie) en Natasja van Noordenne (Fit en Vaardig Kinderfysiotherapie)
Waar staat ‘sensomotorische ontwikkeling’ voor? Hoe werkt de zintuiglijke prikkelverwerking? Wat is de rol van de prikkelverwerking vanuit de zintuigen op de motorische ontwikkeling?

16.45 – 17.00     Pauze

17.00 – 17.45         Praktijk
Frustratie is de beste motivatie... tot leren bewegen.© Fit en Vaardig te Veenendaal en Amsterdam - Savour website